Begoña García Carteron by Irene FernándezBegoña García Carteron és llicenciada en Història de l’Art i té una llarga trajectòria en el món editorial com a periodista cultural, escriptora de llibres de no-ficció i editora. La passió que sent per la seva ciutat, Barcelona, l’ha portat a especialitzar-se en cultura local. Signa setmanalment entrevistes i la columna “Top Secret” a la revista TimeOut Barcelona; col·labora amb diverses editorials, entre elles Mediterrània, creant col·leccions com Agenda BCN i Play Barcelona; ha coordinat el contingut del nou lloc web de l’Ajuntament de Barcelona (meet.barcelona.cat) i n’ha escrit els apartats dedicats a la història de la ciutat.

És autora de El barri del sorral (Ediciones B, 2014), una història trepidant de solidaritat femenina ambientada a l’època en què es va iniciar la construcció del barri mariner de la Barceloneta, a mitjan segle XVIII.

Acaba de publicar La muntanya maleïda (Ediciones B, 2016), la seva segona novel·la històrica, ambientada a Barcelona a finals del segle XIX durant els fets del Procés de Montjuïc.

 

————————————————————————————————————————–

Begoña García Carteron by Irene FernándezBegoña García Carteron es licenciada en Historia del Arte y tiene una larga trayectoria en el mundo editorial como periodista cultural, escritora de libros de no-ficción y editora. La pasión que siente por su ciudad, Barcelona, la ha llevado a especializarse en cultura local. Firma semanalmente entrevistas y la columna “Top Secret” en la revista TimeOut Barcelona; colabora con diversas editoriales, entre ellas Mediterrània, creando colecciones como Agenda BCN y Play Barcelona; ha coordinado el contenido de la nueva página web del Ayuntamiento de Barcelona (meet.barcelona.cat) y ha escrito los apartados dedicados a la historia de la ciudad.

Es autora de El barrio de la playa (Ediciones B, 2014), una historia trepidante de solidaridad femenina ambientada en la época en que se inició la construcción del barrio marinero de la Barceloneta, a mediados del siglo XVIII.

Acaba de publicar La montaña maldita (Ediciones B, 2016), su segunda novela, ambientada en Barcelona a finales del siglo XIX durante los hechos del Proceso de Montjuïc.