Albert Om. Jo, BCN. TimeOut. Entrevista/perfil a la revista TimeOut BCN. Per Begoña García Carteron | Fotografia Scott Chasserot. 3 d'Octubre 2012

Per Begoña García Carteron |Fotografia www.scottchasserot.com

Albert Om. Jo, BCN. TimeOut

Plaça Molina

Les façanes de la discreta Barcelona amaguen les històries de moltes vides diferents. Algunes es poden traspassar, les dels veïns, familiars i amics del nostre entorn, però la resta es mostren infranquejables i es difuminen en l’anonimat de la ciutat. “Hi ha gent que quan passeja mira l’arquitectura, però la meva visió sempre se’n va cap a les persones que hi ha darrera”. El periodista Albert Om ha trobat la clau per obrir finestres a les parets i entrar a les cases dels que hi viuen. Per tercera temporada, presenta El Convidat de TV3, i ens convida a tots a entrar-hi amb ell. “Em sento privilegiat, perquè puc conèixer realitats que de quotidià no viuria. En un pis del Raval he trobat la Victòria Molins, una monja que s’ocupa de la gent que no té ningú; en un principal de l’Eixample he conegut vuit persones que tenen l’VIH i que estan intentant començar una nova vida; i he descobert que darrera d’una façana del carrer Balmes hi viu una comunitat budista de nou membres…”

La façana rere la que viu ell es troba al Farró, un barri amagat entre la plaça Molina i la plaça Lesseps, a tocar del Putxet. Un barri d’aquells en els que encara es pot trobar una vida tranquil·la i semblant a la d’un poble. “Vaig tornar a Barcelona a començaments d’any. No volia posar un peu al carrer i trobar-me la ciutat als morros, i el Farró m’ho permet. I en tres minuts sóc a Gràcia o a l’Eixample”. Ha aprofitat la situació estratègica per aparcar el cotxe i recuperar la bici com a mitjà de transport, tot i que els dies de pluja prefereix anar a peu. Li agrada l’entorn que trepitja, els carrers de vianants, les botigues, els bars i els restaurants, però diu que ara, més que sortir, el que li ve de gust és rebre a casa. “He tingut de convidat al Ferran Adrià, el millor cuiner del món”. I serà ell mateix, com a amfitrió televisiu, qui ens porti façana endins.