Aleix Saló. Jo, BCN. TimeOut. Entrevista/perfil a la revista TimeOut BCN. Per Begoña García Carteron | Fotografia Scott Chasserot. 29 de Maig 2013

Per Begoña García Carteron | Fotografia www.scottchasserot.com

Aleix Saló. Jo, BCN. TimeOut

C/ d’Europa

D’esquenes als grans edificis de la Diagonal hi ha un carrer amb un nom que últimament porta tothom de cap. “Té doble sentit, d’anada i tornada, però té un recorregut massa curt i sembla que no vagi enlloc. És estrany que a Barcelona, que tenim unes grans places Catalunya i Espanya, no hi hagi una plaça Europa. És una metàfora que ens pot fer reflexionar molt”. A l’Aleix Saló li agraden les metàfores, les sàtires, els paradigmes i les reflexions al voltant d’Europa i la crisi. És il·lustrador i autor de novel·les gràfiques i book tràilers d’humor, i amb el seu primer llibre Fills dels 80. La Generació Bombolla, va batejar els de la seva quinta. “Hem estat la generació que partíem de més amunt i que en canvi hem caigut més a baix. Som com un Lamborghini que circula per una autopista perfectament asfaltada i de cop i volta passa a circular per un camí de cabres. Nosaltres igual, tenim moltes carreres, molta preparació, però pel dia a dia ens falta tracció 4×4”.

Ell és dels pocs fills dels 80 que es va independitzar amb 22 anys i, tot i que diu que sempre ha viscut en un món laboral molt precari, ha pogut convertir la seva passió per l’actualitat en una feina i està considerat un autor d’èxit. Acaba de treure el seu quart llibre EuroMalson. Algú s’ha cruspit la classe mitjana (De Bolsillo, 2013), on explica la història i la geopolítica europea des del seu punt de vista i parla d’una classe social en vies d’extinció. Classe que diu no haver assolit encara. “El millor homenatge que es pot fer ara mateix a Europa és una sàtira. I aquí, crec que hauríem de deixar de parlar de crisi i començar a parlar de nova normalitat. La fal·làcia va ser la bombolla. Quan assumim que la situació és la que és, anirà millor per a tots”.