Btoy. Jo, BCN. TimeOut. Entrevista/perfil a la revista TimeOut BCN. Per Begoña García Carteron | Fotografia Irene Fernández. 30 d'Octubre 2013

Per Begoña García Carteron | Fotografia Irene Fernández

Btoy. Jo, BCN. TimeOut

Gran Via

Des de la implantació de l’ordenança cívica, l’art urbà s’ha traslladat de les parets a les portes. “Et multen igual ho facis on ho facis, només que si ho fem a la paret ve BCN Neta i t’ho neteja a l’instant. En canvi les portes, com que es consideren privades, doncs són responsabilitat del propietari, i per això busquem portes sense propietaris”. L’Andrea Michaelson és Btoy, una artista urbana que ha fet del retrat la seva passió. Els seus personatges, sovint dones mítiques que fixen la seva mirada en l’espectador, poblen els carrers de Barcelona des de fa més de deu anys i es poden veure també a galeries de tot Europa. “Quan vaig començar pintava en murs, a tocar del Macba, però ara tot ha canviat, perquè m’he d’adaptar a la meva ciutat…” Fa anys que treballa a l’estudi, on desenvolupa les seves creacions, i només pinta murs lliures o parets en festivals, però això no vol dir que no intervingui el carrer. “Deixar de pintar a la paret m’ha fet experimentar amb els pòsters, i m’agrada molt fer-ho. Vaig començar a utilitzar diferents papers, i ara utilitzo el de seda perquè és molt fi, queda molt ben enganxat i és molt difícil d’arrencar. Si la normativa no m’hagués prohibit pintar, això no se m’hagués acudit”.

Una obra seva, amb les rockeres russes Pussy Riot com a protagonistes, és la imatge del festival d’art contemporani i new media WeArt, que es celebra a diversos espais de la ciutat fins a finals de novembre i que aquest any té com a temàtica central la subversió. “En el meu treball hi ha una part de subversió implícita, perquè part del que faig el faig d’una manera il·legal. I també tinc una vessant política a l’hora d’expressar el meu art.”