Dolo Beltran. Jo, BCN. TimeOut. Entrevista/perfil a la revista TimeOut BCN. Per Begoña García Carteron | Fotografia Scott Chasserot. 5 de Stembre 2012

Per Begoña García Carteron | Fotografia Scott Chasserot www.scottchasserot.com

Dolo Beltran. Jo, BCN. TimeOut

Passatge del Crèdit

Ravaleja sempre que pot, i recorda llocs i moments de quan va viure al barri, tot i que a l’estiu els guiris la ratllen. Diu que, com cantava en aquell exitós Lola, encara li agrada sortir per Barcelona en busca de “follón”, perquè a més sempre el troba. Però ara ja gairebé mai surt sola i per davant de les pistes de ball i les barres de copes prefereix les terrasses. Creua les Rambles com si fossin casa d’ella i s’endinsa pels racons del Gòtic amb total naturalitat, omplint de la frescor que regalima els carrerons més estrets. I no hi ha cap dubte: la seva és una altra Galàxia.

Així ho canta amb el seu grup Pastora, fent ballar al personal amb ritmes cada cop més electrònics i amb unes lletres, escrites per ella, que conviden a viatjar a universos profunds. La podrem sentir i gaudir el proper 11 de setembre, a l’Arc de Triomf, i per les festes de la Mercè. A més, quan en Jordi Èvole, un altre “follonero”, li va demanar que actués al concert de No a Eurovegas, no ho va dubtar ni un moment i va acceptar. No vol que casa nostra es converteixi encara més en un parc d’atraccions. Serà el proper 15 de setembre, a Cornellà, on també actuaran els Estopa.

Si cantant és pura energia, actuant és tot brillantor. L’últim que ha fet com a actriu a estat deixar-se endur pels somnis a la telemovie Volare, de Joaquim Oristrell, i ara espera que comenci una temporada teatral plena de nous projectes que la impliquin a l’escenari. Entre tant, continua escrivint, i ja no només cançons sinó també contes per a adults, que il·lustra ella mateixa. No té data de publicació, però si editor: Random House Mondadori. I, coneixent-la, segur que la lectura ens transportarà a un planeta amb segell propi.