Joan Estrada. Jo, BCN. TimeOut. Entrevista/perfil a la revista TimeOut BCN. Per Begoña García Carteron | Fotografia Irene Fernández. 28 Agost 2013

Per Begoña García Carteron | Fotografia Irene Fernández

Joan Estrada. Jo, BCN. TimeOut

Plaça del Teatre

A la part baixa de les Rambles hi ha una plaça que recorda que en allà va existir el primer teatre de Barcelona. “El del Principal és un edifici cultural enorme, perquè a més engloba el Teatre Latino, el Frontó Jai-Alai i la Cúpula Venus. Ara ho volen transformar en hotel boutique amb restaurant i sala polivalent, però de moment han fotut un outlet, amb dos collons! Abans teníem un equipament cultural i ara et compres unes bragues i et prens un gintònic! T’imagines que facin fora els pintors i fotin una terrassa pels guiris?” Agitador cultural, gestor d’espectacles i home de teatre, i actualment presentador d’una secció al programa de Toni Rovira i Tu, amb la seva gossa Gurb, el Joan Estrada viu a tocar de les Rambles des de fa gairebé trenta anys. “Jo sóc ramblero, que és molt diferent a ser ramblista! La paraula ramblista ja és elitista. És a mida dels convergents, dels que es fan dir amics de les Rambles i tots aquests conservadors que només conserven els seus diners. Jo sóc progressista!”

L’any 78 va ser l’impulsor de la Cúpula Venus, una sala de cabaret que va esdevenir un punt de referència de la Barcelona canalla de l’època. Ara defensava la recuperació de l’espai pel districte i per la cultura de la ciutat, i està indignat perquè el projecte municipal s’ha convertit en una iniciativa privada. “La cultura ara mateix és un campi qui pugui, als polítics els hi sua. La nostra cultura és un outlet i això del Principal és una metàfora, una absoluta desvergonya. El pitjor és que sembla que dóna el mateix i ningú es preocupa, ni els de Marea Roja, ni la Cup, ni els del 15 M ni ningú. I el problema d’aquestes coses és que no hi ha marxa enrere”.