Marta Buchaca. Jo, BCN. TimeOut. Entrevista/perfil a la revista TimeOut BCN. Per Begoña García Carteron | Fotografia Scott Chasserot

Per Begoña García Carteron | Fotografia Scott Chasserot www.scottchasserot.com

Marta Buchaca. Jo, BCN. TimeOut

Carrer Alpens

En un carreró de Sants hi ha una porta que, des de fa més d’un any, permet endinsar-se en una experiència teatral molt propera. És la que dóna accés a la Sala Flyhard, d’on entren i surten joves creadors teatrals molt interessants. “És una sala molt màgica, perquè és molt petita, només té 40 butaques”. La Marta Buchaca la coneix bé, perquè aquí va estrenar Litus, comèdia que ha escrit i dirigit amb gran èxit, i que ara es pot tornar a veure a l’Espai Lliure de Montjuïc fins el 3 de novembre. Pensa, però, que la vida dels petits espectacles no hauria de ser tan efímera. “A Barcelona li falta un teatre de 200 butaques que no sigui públic, sinó comercial i privat, i on es puguin portar les obres que funcionen i deixar-les un temps llarg a la cartellera”.

Ella ho troba a faltar no només per portar-hi els seus propis treballs, sinó també per anar-hi com a espectadora. “M’agraden molt els musicals, però a Barcelona és un drama perquè no hi ha on veure! M’encantava l’Artembrut, perquè se’n feien molts de petit format que estaven molt bé, però des de que el van tancar només es poden veure espectacles així al Versus de tant en quant, tot i que és difícil.” Per pal·liar aquesta mancança, ella n’està escrivint un de propi, que es podrà veure al juny a La Seca, una altra de les sales petites de la ciutat que més li agraden, amagada en aquest cas en un carreró del Born. El títol, Les dones que agraden als homes, reflexa un tema que li interessa molt, i a més ens indica que, més enllà del musical, la comèdia està garantida.